Training
Supportive leadership in de praktijk

‘Vergroot je effectiviteit als leidinggevende’

In organisaties praten we makkelijk over de inhoud van het werk, de structuur en het proces. Maar willen we als leidinggevende veranderingen realiseren dan is de mate waarin we echt contact weten te maken doorslaggevend. Impact maak je door wat jij zegt en inbrengt als leidinggevende in het contact met de medewerkers. Hoe doe jij dat nu? En hoe werkt dit wel en niet voor jou?

Doel van de training

Het doel van de training is je effectiviteit als leidinggevende en de kracht van je team te vergroten. Onder andere door stil te staan bij jouw macht en onmacht als leidinggevende en hoe je medewerkers kunt ondersteunen hun autonomie rond een bepaalde verantwoordelijkheid te vergroten. In deze training ontdek je wat jouw voorkeursbeweging is als leidinggevende, waar die beweging dient en waar je je impact met ander gedrag kunt vergroten.

Voor wie is deze training?

Deze training is bedoeld voor mensen die formeel leidinggevende zijn.

Wanneer neem je als leider de leiding door te sturen en wanneer door los te laten?

Wat ga je leren?

✓  Wat jouw voorkeursstrategie is als leidinggevende
✓  Wanneer het effectief is om de leiding te nemen door te sturen
✓  Wanneer het effectief is om leiding te nemen door vertrouwen te geven en te volgen
✓  Welke stappen je kunt zetten om meer keuzes te krijgen in je manier van leidinggeven

Over supportive leadership

Supportive leadership is een manier van leidinggeven die erop gericht is om medewerkers te ondersteunen in hun ontwikkeling en autonomie. Supportive leaders scheppen de randvoorwaarden voor medewerkers om autonoom een bijdrage te kunnen leveren aan de organisatietaak. Dat vraagt om echt contact maken. En het vraagt soms om afbakenen en sturen, en soms ruimte en vertrouwen geven.

Over de trainers en de training

Deze training geef ik samen met Martijn Schreuder Goedheijt. Martijn is partner en trainer bij Ink Strategy. Maak hier kennis met Martijn en lees wat hij allemaal doet: https://www.linkedin.com/in/martijnschreudergoedheijt/ Ink Strategy is een advies- en trainingsbureau op het gebied visie, leiderschap en transformatie waarbij zij o.a. gebruik maken van design thinking. www.inkstrategy.com

De training is een inspirerende dag die in het teken staat van bewustwording, reflectie en groei. Theorie wisselen we regelmatig af met praktijkoefeningen. Die doe je alleen of samen met medecursisten. Een oefening zorgt ervoor dat niet alleen het denken wordt aangesproken, maar juist ook het ervaren en voelen. 

In deze training wordt o.a. gebruik gemaakt van de methoden NLP, systemisch werk en transactionele analyse. 
Lees hier meer over deze methoden >

Praktische Informatie

 • 21 oktober 2022
 • Landgoed Bleijendijk
  Sint Michielsgestelseweg 22
  Vught
 • 09.30 uur – 16.30 uur
 • 1 dag
 • maximaal 10 personen
 • Inclusief heerlijke lunch, koffie, thee en wat lekkers
 • Inclusief notitieblok en schrijfwaren
 • €399 excl. btw