Alles wat je ‘moet’ van jezelf ⁠

‘Ik moet omdat ik dan goed ben⁠
En als ik goed ben dan ben ik even niet meer zo bang⁠
Maar ik blijf altijd bang dus ik blijf altijd moeten ⁠
Want als ik niets meer moet, wat moet ik dan?’⁠

– Alwin⁠

Mijn vriendin zei een keer tegen mij: ‘Jij doet eigenlijk bijna niets met plezier in je leven. Je zou de dingen eens met wat meer liefde moeten doen.’ ⁠

Au. Dat raakte me. Ergens onder mijn ‘harnas van niet voelen’ voelde ik direct mijn verdriet. Tranen kwamen er die dag niet, maar schrijven is ook een manier om je gevoel te uiten. ⁠En het is waar. Ik had geen idee wat ik zou gaan doen als ik het ‘moeten’ los zou laten. Als je alles wat je moet van jezelf zou laten varen. Hoe ga ik de dingen dan doen? Ben ik dan nog wel waardevol?⁠

Alles wat je moet van jezelf leren loslaten? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Alles wat je moet van jezelf